H-6050 Lajosmizse, Alsólajos tanya 224. Tel.: +36 76 356 555 Mob.: +36 30 9 559 056

A nagy nap helyszíne - II.rész

Amikor elkezdtem az esküvőnket tervezni sorra azon kaptam magam, hogy újra és újra menyasszonyi ruhák nézegetésénél kötök ki. Pedig mindig azzal a határozott szándékkal nyitottam ki a laptopomat, hogy most tényleg nekiállok és pikk-pakk rohamos előrehaladást fogok produkálni az esküvőnk szervezésében. Hiába mondja mindenki, hogy egy esküvőt egy évvel korábban el kell kezdeni szervezni, én tartottam magam, hogy nekem félév is elég lesz. A menyasszonyi ruhán kívül viszont néhány dologra még szükség lesz!

Online világ van, Facebook-on be is léptem egy esküvőszervezős közösségbe , ahol a többiek azonnal sorolták a legfontosabbakat –helyszínt, anyakönyvvezetőt, templomi időpontot foglalni elsőként, aztán dj-t/zenekart, ceremóniamestert és fotóst. Ezek miatt mondják az egy évet (hogy ennyi idő kell az esküvőszervezésre), a többi (dekor, ruha és társai) már csak hab a tortán – ja igen, torta is kell. A szervezési sorrend ésszerűségével nem volt min vitatkozni, de a helyszínkiválasztásánál azonnal váratlan kérdése sorával találtam magam szemben.

1. Hány fős lesz a lagzi? A létszám nagyban meghatározza, hogy egyáltalán melyik helyszínek jöhetnek szóba. Ha kis, 50 fős létszámot tervezünk, akkor egy nagyobb terem csak kong az ürességtől, 250 fő viszont a legtöbb étterembe nem fér be.

A létszám összeírásánál egy ötletes és demokratikus :) módszer mellett döntöttünk, mindketten összeírtuk, hogy kiket szeretnénk mindenképp meghívni,és aztán a két listát összevetettük. Szerencsére ugyanazokat írtuk össze, csak 1-2 kimaradt, lemaradt név miatt volt némi eltérés – a létszám miatt azonban volt egy kis meglepetés. Gondolatban kevesebb emberre terveztünk, de amint apapírra kellett vetni és sorszámozni a meghívandó családtagokat, barátokat, a nevek gyorsan szaporodtak. Egyrészt mindenki párban jön, másrészt a picurkáknak ugyanannyi hely kell az asztalnál, mint a felnőtteknek (az étel-/italfogyasztásuk viszont szinte mindenhol grátisz).

Miután megvolt a létszám, már azt hinnénk, hogy most már csak azt a helyszínt kell kiválasztani, amibe úgyis elsőre beleszeretünk – hát, bocsi,hogy ezt kell mondanom, de nem! Mert a helyszínek honlapjait böngészve rádöbbensz, hogy mindegyik más-más szolgáltatásokat kínál, van, ahol helyszíni polgári szertartás lehetséges a kis tó partján, galambröptetéssel, rózsaszirmokkal és bármivel, amit egy igazi „virágillatos” nyári esküvőn szeretnétek. Egyes tanyacsárdákban legendásan jól főznek és a saját cigányzenekaruk úgy húzza hajnalig, hogy a végére már a kislányoktól kezdve a nagymamákig mindenki csak papucsban tudja ropni. A vizek szerelmesei a Balaton parton mulathatnak, a romantikusok kastélyokban mondhatnak igent, a fővárosban pedig nyitott tetejű városnézőbusszal is körbe lehet vinni a násznépet.

Szóval a helyszín kiválasztása és lefoglalása az első lépés,de ekkorra már megálmodod az egész esküvődet. Amikor erre rájöttem, na, akkor írtunk egy preferencialistát, amin az szerepel egyrészt, hogy mit szeretnénk feltétlenül, és egy másik oszlopban az, ami jó lenne, ha lenne, de azért ezek nélkül  is elleszünk. Nálunk az első oszlopba került a füves szabadtér (csodaszép belvárosi éttermek kiestetek) és legnagyobb bánatomra a második oszlopba sorolódott a csokiszökőkút. Na, jó, csak vicceltem, a csokiszökőkút igazából egy harmadik oszlop tagja, a „jópofa, de meglátjuk marad-e rá”, rendkívül népesre sikerült listán szerepel. Ez a lista egyébként a legizgalmasabb, és elárulom, hogy az egész esküvőiparág nagyrészt erre épül - csupa szépség, jópofa és szeretni való dolgok,amiket máskor talán túlzásnak tartasz, de most úgy érzed, hogy legalább a nagy napon egy kicsit te is megérdemled.

Valahogy így kalandoztam el mindig a szervezni-foglalni való teendőktől a ruhákig, mint most a heyszínválasztástól a csokiszökőkútig. De a listák segítségével aztán pikk-pakk kiválasztottunk 3 esélyes helyszínt, elmentünk ez egyiket megnézni személyesen és jött is a szerelem. Amikor megérkeztünk, a lelki szemeink előtt már láttuk, ahogy bevonulunk, hallottuk a zenét, és láttam, ahogy anyukám arcán peregnek a könnyek.

Aláírtuk a szerződést, és a hazafelé vezető úton úgy éreztem, hogy most már hátradőlhetek és lelkiismeret-furdalás nélkül lapozgathatom a menyasszonyi ruhás képeket.

És volt még valami. Akkor vált valósággá, hogy a mellettem ülő férfi hamarosan a férjem lesz.

Momentum Műhely


booked.net

 Ha tetszik amit látsz, kérd részletes ajánlatunkat!  Ajánlatkérés küldése

INFORMÁCIÓK

Szállodai bejelentkezés: 15:00 órától

Szállodai kijelentkezés: 10:00 óráig

Reggeli: 8:00-10:00 óráig

Étterem: 12:00-21:00

Recepció: 0:00-24:00